OVO JE ISTINA O POREKLU VELIKOG JUGOSLOVENA: Otvoreno je govorio o VERI, ali i svom PRAVOM IMENU
Glumac, Foto: Printscreen/youtube/francZd

mnoge interesuje

OVO JE ISTINA O POREKLU VELIKOG JUGOSLOVENA: Otvoreno je govorio o VERI, ali i svom PRAVOM IMENU

Glumac je igrao u velikom broju filmova i serija

Objavljeno:

Legendarni glumac Mustafa Nadarević umro je pre četiri godine nakon duge borbe sa teškom bolešću, kada mu je dijagnostikovan rak pluća.

Bio je jedan od omiljenih glumaca bivše Jugoslavije, a mlađa generacija pamti ga kao Izeta Fazlinovića u seriji 'Lud, zbunjen, normalan'.

Prvu ulogu dobio je već u prvom razredu kada je na školskoj priredbi glumio Crvenkapicu. Učiteljica je izabrala baš njega jer je nalikovao na devojčicu, imao je dužu kosu i piskutav glas.

Bio je jedan od omiljenih glumaca na našim prostorima
Bio je jedan od omiljenih glumaca na našim prostorimafoto: Dragana Udovičić

Gluma je bila njegova ljubav i u njoj je pronalazio spas, a glumio je u čak i kada mu je umrla majka.

- Tako mi je bilo lakše. To je bežanje od stvarnosti i bežanje u lik koji nisam ja, onda manje boli. Dobra gluma je zadnja stepenica ka šizofreniji. Moraš se dati jako, a s druge strane ostati zdrav u glavi', rekao je on svojevremeno.

Mustafa se jednom prilikom prisetio svog odrastanja i istaknuo je kako je bio prisiljen učiti o veri dok ga je odgajala baka s mamine strane.

"Da sam mogao da biram ne bih izabrao da se rodim kao Mustafa"

Glumac je igrao u velikom broju filmova i ostavio je za sobom značajan trag
Glumac je igrao u velikom broju filmova i ostavio je za sobom značajan tragfoto: Printscreen/youtube/RTS Prikazuje

- Dok sam dolazio kod te bake u Bosanski Novi ona me terala da navečer 'učim', to znači da se molim Bogu, da klanjam. A ja sam kao dete bio umoran, po celi dan sam se igrao, s decom trčkarao, samo sam čekao leći i spavati, a baka nije imala razumevanja, ona je mene tad mučila. Ja verujem, ne mogu biti bez vere, ali agnostik sam, nisam ateist. A druga baka me nikad nije terala da idem u crkvu, ali smo kod nje slavili i Božić i Uskrs, iako je deda, njen muž bio musliman, slavili smo sve - ispričao je Nadarević svojevremeno i dodao:

- Ja sam birao, ne bih želeo da se rodim kao Mustafa. To sam dobio i živio sam s tim. Ono što mi se nije sviđalo u odgoju to sam odbacivao, a ono što mi se sviđalo, to sam primenjivao s ljudima oko sebe. Ceo život živiš, učiš i odgajaš se, a umreš neodgojen - rekao je on tada.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Story.hr/Blic/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.